Technische ondersteuning bij de CD’s

Enhanced CD’s (Windows)

Wanneer u de CD in uw computer plaatst opent Windows een dialoogvenster met een aantal keuzemogelijkheden. U ziet er drie: een om de audio van de CD af te spelen, een om de software automatisch te laten starten (AutoRun), en een waarmee de mappen en bestanden kunnen worden bekeken.

Als u klikt op AutoRun wordt de web browser geopend en ziet u de titellijst en links om de map met MIDI-bestanden te openen.

Maar u kunt ook de bestanden handmatig openen. Druk op de eject-knop (de cd uitwerpen) en plaats de cd nogmaals in uw computer. In het dialoogvenster dat verschijnt kiest u vervolgens de optie: Open mappen en bekijk de bestanden. Daar vindt u een map met MIDI-bestanden die u kunt kopiëren naar uw computer of USB stick. Sommige Faber Piano Adventures Enhanced CD’s hebben eerst een zgn. recources-map en pas daarna een map met MIDI-bestanden.

Eenmaal opgeslagen heeft u software nodig om de bestanden af te spelen. Bijvoorbeeld met Windows Media Player. Maar zulke audiospelers bieden niet de mogelijkheid om bijvoorbeeld het tempo te wijzigen of de dynamiek van verschillende instrumenten aan te passen. Zij spelen enkel de MIDI af. Om de MIDI naar wens aan te passen heeft u software nodig die speciaal bedoeld is voor MIDI.

» Meer software-aanbevelingen

Enhanced CD’s (Mac)

Wanneer u de CD in uw Mac-computer plaatst wordt er een scherm geopend dat een bestand laat zien genaamd “begin_here.html”. Dubbelklik op dit bestand en uw web browser wordt geopend. Vervolgens ziet u de titellijst en links om de map met de MIDI-bestanden te openen.

U kunt de bestanden ook handmatig openen. Open de map Recources en vervolgens de map MIDI. Deze bestanden kunt u vervolgens kopiëren naar uw computer of bijvoorbeeld een USB-stick.

Eenmaal opgeslagen heeft u software nodig om de bestanden af te spelen. Dat kan bijvoorbeeld met Quicktime Player. Maar zulke audiospelers bieden niet de mogelijkheid om bijvoorbeeld het tempo te wijzigen of de dynamiek van verschillende instrumenten aan te passen. Zij spelen enkel de MIDI af. Om de MIDI naar wens aan te passen  heeft u software nodig die speciaal bedoeld is voor MIDI.

» Meer software-aanbevelingen