Kabels en verbindingen

Voor akoestische piano’s

Piano Adventures® Player werkt geweldig als een ‘jukebox’ waarmee elke akoestische piano begeleid kan worden. De player bevat samples van hoge kwaliteit. Voor het beste resultaat sluit u een goed audio systeem aan met behulp van een AUX-kabel vanuit de hoofdtelefoonuitgang. Draadloze Bluetooth-verbindingen zijn ook mogelijk, maar dan kan er een vertraging in de weergave optreden. U kunt ook een goede klank krijgen uit compacte systemen als JBL Charge 4.

Voor electrische piano’s en MIDI-toetsinstrumenten

Om de uitgebreide afspeelfuncties en opnamemogelijkheden te kunnen gebruiken verbindt u uw apparaat aan een MIDI-toetseninstrument. Daarvoor heeft u een van de volgende kabels nodig.

Welke kabel heeft uw iPad of iPhone?

Lightning kabellightning               30-pins kabel dock

 

Draadloze Bluetooth MIDI-verbinding

Als uw elektrische piano of keyboard over een ingebouwde Bluetooth MIDI-functie beschikt (zoals bijvoorbeeld de Roland LX-17 of de Roland HP605) kunt u deze draadloos verbinden met de Piano Adventures® Player. Om de verbinding tot stand te brengen gaat u naar Instellingen en tikt vervolgens  op Bluetooth MIDI Devices.

Yamaha maakt ook adapters die een draadloze Bluetooth MIDI verbinding kunnen maken met instrumenten met een MIDI-poort of instrumenten met een USB-poort.