FAQs

Voor gebruikers van Android

Dank voor uw interesse voor in de Piano Adventures Player App! Ook wij zijn tevreden gebruikers van Andoid‐apparaten. Toch hebben wij besloten om onze app eerst te ontwikkelen voor iPhones en iPads om meerdere redenen:

  1. Het is gebleken dat Apple iOS hét platform is voor muziekeducatie. U vindt de beste en meest geavanceerder apps tegenwoordig in de Apple App Store.
  2. De ontwikkelaars van Apple bieden degelijke audio en MIDI‐geluidsbanken die geweldige, zeer betrouwbaar apps als de Piano Adventures Player App mogelijk maken.
  3. Het enorme aantal verschillende Android‐apparaten, elk met een andere schermgrootte, beeldverhouding, en hardware capaciteit maken het zeer moeilijk om dezelfde kwaliteit en afwerking te bieden.

Mocht u over een Android telefoon of tablet beschikken kunt u overwegen een Apple‐apparaat aan te schaffen enkel als ‘muziekstudio’. Nieuw, gebruikt of refurbished zijn deze apparaten betaalbaarder en bieden zoveel meer mogelijkheden dan oudere opname en meespeel‐software.

Toch kunt u met uw Android‐apparaat nog plezier beleven met de cd‐begeleidingen. U kunt de cd’s importeren in uw computer en synchroniseren met uw Android muziekbibliotheek. Amazing Slow Downer is een Android app waar u mee kunt werken. Met deze app kunt u het tempo van normale audiotracks aanpassen.

Onze cd’s bevatten ook alle standaard MIDI‐bestanden die u kunt gebruiken met Android apps als Timidity en MIDI Melody. Ook hierbij gebruikt u uw computer om een kopie naar uw apparaat te sturen.

Aankopen overzetten van het ene naar het andere apparaat

Zolang u op beide apparaten met dezelfde Apple ID inlogt bij de Apple Store kunt u de tracks met het ene apparaat aanschaffen en vervolgens kosteloos ‘herstellen’ naar een andere iPad, iPhone of iPod touch.

  • Open de app op het eerste apparaat, kies het niveau, kies een boek onder het kopje Meer muziek aanschaffen en volg de aankoopinstructies.
  • Open de app op het tweede apparaat, kies het niveau, kies een boek onder het kopje Meer muziek aanschaffen en vervolgens op Aankopen herstellen. U hoeft de muziek dus niet nogmaals aan te schaffen.

Vragen?

Stuur een bericht naar player@pianoadventures.com