FAQs

Voor gebruikers van Android

Dank voor uw interesse voor in de Piano Adventures Player App! Ook wij zijn tevreden gebruikers van Andoid-apparaten. Toch hebben wij besloten om onze app eerst te ontwikkelen voor iPhones en iPads om meerdere redenen:

  1. Het is gebleken dat Apple iOS hét platform is voor muziekeducatie. U vindt de beste en meest geavanceerder apps tegenwoordig in de Apple App Store.
  2. De ontwikkelaars van Apple bieden degelijke audio en MIDI-geluidsbanken die geweldige, zeer betrouwbaar apps als de Piano Adventures Player App mogelijk maken.
  3. Het enorme aantal verschillende Android-apparaten, elk met een andere schermgrootte, beeldverhouding, en hardware capaciteit maken het zeer moeilijk om dezelfde kwaliteit en afwerking te bieden.

Mocht u over een Android telefoon of tablet beschikken kunt u overwegen een Apple-apparaat aan te schaffen enkel als ‘muziekstudio’. Nieuw, gebruikt of refurbished zijn deze apparaten betaalbaarder en bieden zoveel meer mogelijkheden dan oudere opname en meespeel-software.

Toch kunt u met uw Android-apparaat nog plezier beleven met de cd-begeleidingen. U kunt de cd’s importeren in uw computer en synchroniseren met uw Android muziekbibliotheek. Amazing Slow Downer is een Android app waar u mee kunt werken. Met deze app kunt u het tempo van normale audiotracks aanpassen.

Onze cd’s bevatten ook alle standaard MIDI-bestanden die u kunt gebruiken met Android apps als Timidity en MIDI Melody. Ook hierbij gebruikt u uw computer om een kopie naar uw apparaat te sturen.

Aankopen overzetten van het ene naar het andere apparaat

Zolang u op beide apparaten met dezelfde Apple ID inlogt bij de Apple Store kunt u de tracks met het ene apparaat aanschaffen en vervolgens kosteloos ‘herstellen’ naar een andere iPad, iPhone of iPod touch.

  • Open de app op het eerste apparaat, kies het niveau, kies een boek onder het kopje Meer muziek aanschaffen en volg de aankoopinstructies.
  • Open de app op het tweede apparaat, kies het niveau, kies een boek onder het kopje Meer muziek aanschaffen en vervolgens op Aankopen herstellen. U hoeft de muziek dus niet nogmaals aan te schaffen.

Vragen?

Stuur een bericht naar player@pianoadventures.com