Online Audio-ondersteuning

Afspelen

Meerdere boeken bieden tegenwoordig toegang tot online audiobestanden. Bezoek de online audio-pagina van het betreffende boek en klik (of tik) op een track in de titellijst. Deze wordt vervolgens afgespeeld in uw browser op uw computer of telefoon.

Downloaden

Met download links kunt u een bestand downloaden. Daarmee kunt u het op opslaan en vervolgens afspelen vanaf uw apparaat. iOS-gebruikers moeten synchroniseren m.b.v. een computer of een iCloud account. Maar bestanden kunnen met een een zgn. Third-party app worden gedownload (zie hieronder).

Voor iPad en iPhone

Met iOS, het besturingssysteem van de iPad en iPhone, is het niet mogelijk om welk bestand dan ook (PDF, audio, video, zipfiles etc.) rechtstreeks op te slaan in iTunes of andere apps. Maar er zijn manieren om dit te omzeilen.

U kunt bestanden op uw computer downloaden en vervolgens in iTunes opslaan. Vervolgens kunt u uw iOS-apparaat synchroniseren met uw computer, of uw iTunes-inhoud synchroniseren met uw iCloud account.

Maar er zijn ook meerdere zgn. Third-party apps waarmee het mogelijk is om vele bestandstypes, inclusief zip- en audio-bestanden, rechtstreeks in die app te downloaden. Deze zijn te openen en af te spelen binnen die app zelf. Een daarvan is Files app. Deze app  maakt het mogelijk om zipfiles uit te pakken en MP3-bestanden af te spelen vanuit de app. Als Files app is geïnstalleerd (of een andere soortgelijke app) gaat u naar de online audio-pagina van uw boek en volg de onderstaande instructies (N.B. een andere app dan Files app werkt mogelijk op een andere manier om hetzelfde te bereiken):

  1. Ga met uw iOS-apparaat in Safari naar de inhoudsopgave van het door u gewenste boek (de pagina met de afbeelding boekomslag).
  2. Zoek de bestanden die u wilt downloaden. Dat kan met de knop Download alles (voor een zipfile), of een download link voor een enkel bestand (zipfile, audio, video, PDF etc.).
  3. Klik op de download link of knop: vervolgens opent een browser-tabblad waar u de naam van het bestand kunt zien, de bestandsgrootte en de optie Open in Files. Als u dat niet kunt zien, dan kan het zijn dat u het browser tabblad nog eens moet openen.
  4. Klik op Open in Files.
  5. Files app zou moeten openen en het bestand tonen. Als u een zip-bestand heeft gedownload, moet u klikken op Files rechtsboven om het bestand in de map te zien. Klik vervolgens op het bestand van uw keuze om het uit te kunnen pakken. Eenmaal uitgepakt kunt u de mappen en de bestanden zien, die bij uw boek horen.
  6. Als u vervolgens klikt op een MP3 zal die worden afgespeeld vanuit Files app.